ScienceMakers

ScienceMakers is hét podium voor jong talent op het gebied van wetenschap, technologie en maken. Check de leuke videoserie over de jonge denkers én doeners van Nederland!

by
We kunnen niet zonder jong talent op het gebied van wetenschap en technologie. Want wat zij bedenken, maken en uitvinden is ontzettend belangrijk. Voor zichzelf, én voor de wereld! Daarom een inspirerende boodschap van astronaut Andre Kuipers. Bekijk vlug de video!
by
Thijs, Thomas, Sybren en Jeffrey bouwden een zonneboot en wonnen de Young Solar Challenge. Bekijk de toffe video waarin het team er alles over vertelt aan presentator Dennis Weening.
by
De nationale bèta olympiades worden jaarlijks georganiseerd. Maar waarom eigenlijk? En wat hebben de leerlingen er eigenlijk aan? Je ontdekt het in deze video!
by
Dit jaar werd voor het eerst een internationale Informatica Olympiade voor meiden georganiseerd. Deelnemers uit heel Europa namen het tegen elkaar op! Ook Nederland deed natuurlijk mee. In deze video maak je kennis met twee teamleden: Tamara en Qun.
by
Ard en Dante van het Erasmus College Zoetermeer zochten uit wat de invloed van de atmosfeer is op de waarneming van kosmische straling
by
David, Ires, Nina en Sara bedachten voor de wedstrijd Viruskenner 2 superslimme ideeën tegen de verspreiding van het West-Nijl virus. Ze wonnen in de categorie Onderzoek & Onderbouwing. Ontdek er meer over in deze video!
by
Kunnen muzikanten beter multitasken? Joëlle zocht het uit! Met haar indrukwekkende profielwerkstuk won ze de KNAW Onderwijsprijs in de categorie Natuur en Gezondheid. Ontmoet Joëlle en haar begeleider in deze video!
by
Guido, David en Joram bouwden de ultieme wildlife camera-trap voor de Wildlife Challenge van het Wereld Natuur Fonds. Ze wonnen Vakkanjer Pioneer. Wil je weten hoe? Bekijk de video!
by
Voor de Raspberry Pi competitie van PA Consulting Group en House of Digital bedachten Flip en Kai van het Jac. P. Thijsse College in Castricum een slim systeem dat bijhoudt hoeveel mensen er op een bepaald moment in de winkel zijn zonder dat een karretje/mandje mee hoeft. Handig! Meer hierover in...
by
Hoe bepaal je koers zonder gps of satelliet? Dat was de opdracht van Defensie voor de ontwerpwedstrijd Eureka!Cup: Mike, Elien, Marijn en Julia van het d'Oultremontcollege in Drunen hiermee aan de slag en bedachten het winnende idee! Check de leuke video!