ScienceMakers

Wow! In ScienceMakers laten talentvolle jonge doeners en denkers zien wat ze al gepresteerd hebben op het gebied van wetenschap, technologie en 'maken'. Check deze leuke videoserie!

by
Eén profielwerkstuk; drie prijzen. Sjoerd kreeg dit voor elkaar met zijn profielwerkstuk “Componistenclassificatie”, waarvoor hij een algoritme heeft gebouwd dat klassieke muziekstukken kan herkennen. Hij won de Van Melsenprijs, de KNAW Onderwijsprijs én de Jan Kommandeurprijs! Meer hierover in...
by
Bij de Nederlandse Biologie Olympiade wisten Allie, Mila, Tristan en Bas zich te kwalificeren voor de internationale ronde. Een individuele wedstijd waar ze echt als team hebben gestaan. De Nederlandse deelnemers hebben het ontzettend goed gedaan. Allie, Mila en Tristan delen hun...
by
Nina, Karlijn en Steyn wonnen de schoolroboticawedstrijd. Ze mochten daarom door naar de World Robot Olympiad en wonnen. ScienceMakers Nederlang ging met Nina en Steyn in gesprek. Check de leuke video!
Kian, Isabel, Eline, Leea en Lois maakten een kleurrijke, draaiende mandala waar een drone doorheen moest vliegen. Ze zorgden voor een lastig detail en dat leverde winst op bij DroneCup Finals in de categorie “Beste obstakelbouwers”. Ontdek het in deze video!
by
We kunnen niet zonder jong talent op het gebied van wetenschap en technologie. Want wat zij bedenken, maken en uitvinden is ontzettend belangrijk. Voor zichzelf, én voor de wereld! Daarom een inspirerende boodschap van astronaut Andre Kuipers. Bekijk vlug de video!
by
Thijs, Thomas, Sybren en Jeffrey bouwden een zonneboot en wonnen de Young Solar Challenge. Bekijk de toffe video waarin het team er alles over vertelt aan presentator Dennis Weening.
by
De nationale bèta olympiades worden jaarlijks georganiseerd. Maar waarom eigenlijk? En wat hebben de leerlingen er eigenlijk aan? Je ontdekt het in deze video!
by
Dit jaar werd voor het eerst een internationale Informatica Olympiade voor meiden georganiseerd. Deelnemers uit heel Europa namen het tegen elkaar op! Ook Nederland deed natuurlijk mee. In deze video maak je kennis met twee teamleden: Tamara en Qun.
by
Ard en Dante van het Erasmus College Zoetermeer zochten uit wat de invloed van de atmosfeer is op de waarneming van kosmische straling
by
David, Ires, Nina en Sara bedachten voor de wedstrijd Viruskenner 2 superslimme ideeën tegen de verspreiding van het West-Nijl virus. Ze wonnen in de categorie Onderzoek & Onderbouwing. Ontdek er meer over in deze video!