Techniek achter de schermen

Techniek is overal om je heen, maar wat zit er eigenlijk áchter al die mooie technische producten? In deze leuke video nemen nieuwsgierige leerlingen en enthousiaste vakspecialisten je mee naar de techniek achter de techniek. Zeker weten dat je onder de indruk bent!

by
Als je huis in brand staat ben je héél blij dat de brandweer het met een enorme waterstraal snel geblust heeft. Maar hoe kán het eigenlijk dat er zoveel druk op dat water staat? Brandweer-helden Gerrit en Gerard laten het Marit en Yara in deze leuke video zélf ervaren. 
by
Stop met het weggooien van spullen als ze kapot zijn! Repareer……en gebruik ze nóg een keer. Dat kan, mét techniek! In deze toffe aflevering laat Kees aan Julia en Lara zien welke techniek er achter ‘duurzaam omgaan met je spullen zit’. Check de video!  
by
Plus en min, een schakelaar, een accu, rode, zwarte en groene draadjes…… Hoe zorgen deze losse onderdelen ervoor dat je lamp kan branden? Vakspecialist Timo daagt Omaima en Julia uit om hun eigen stroomkring te maken en daardoor begrijpen ze meteen hoe stroom werkt. Check de video hoe het zit en...
by
Stel: je maakt een foto van je kamer en je plaatst in die foto een leuke stoel die je bij Ikea gespot hebt. Kun je meteen zien hoe hij staat! Ja hoor!! Echt wel! Augmented Reality vermengt echt met nep. Jihane en Iris leren in deze aflevering van AR-specialist Chiel welke techniek daarachter zit....
by
Het lijkt zo gewoon: een lekker stevig betonnen vloertje waarop je kunt voetballen, of waar zware vrachtwagens overheen kunnen rijden. Maar Sam en Okay weten wel beter! Welke techniek er achter betonconstructies zit leren ze van Sander in deze interessante video. Snel kijken dus! 
by
We kijken de hele dag naar videomateriaal dat opgenomen is. Maar hoe komen al die beelden eigenlijk bij jou (of bijvoorbeeld de politie!) terecht? Heb je er wel eens bij stilgestaan dat daar heel veel techniek achter zit? Bas en Thomas leren het in deze toffe video van Emiel. Check de video!
by
Huizen, hotels, ziekenhuizen, scholen, zwembaden…. Hoe houd je die eigenlijk warm? Het antwoord lijkt simpel: met verwarming natuurlijk! Maar welke techniek zit daar eigenlijk achter? Marit en Yara leerden van Patrick welke spannende techniek er achter verwarmingssystemen zit. Check de leuke video!