BLIQ | Techniek is overal!

De serie BLIQ laat zien dat techniek overal om je heen is. Elke week twee nieuwe afleveringen. Bekijk 't!

Een grote bak met veevoer laten kiepen, daarvoor heb je een geoliede pomp nodig. Kijk maar snel hoe dat zit in deze leuke video!
Zonder een heel klein metalen onderdeeltje (precisiewerk van een vakspecialist!) lopen we allemaal in rondjes….. Check snel hoe het zit.
Huh? Een 3D printer die ervoor zorgt dat jij dé perfecte hoek voor je selfie hebt? Hoe dan? Check de video! 
Dat jij je haar droog kunt blazen zonder dat je föhn in de fik vliegt is te danken aan een bi-metaaltje. Kijk deze video maar eens om erachter te komen hoe dat zit.
Eën discolamp waar alle kleuren van de regenboog uitkomen, terwijl zo'n lamp maar zes verschillende kleuren heeft. Hoe kan dát nou weer? In de video kom je erachter!
Vind jij verse pasta ook zo lekker? En wist je dat die lekker vers blijft omdat ze in een mega-super-grote ‘koelkast op wielen’ worden vervoerd? Cool hè? Check de video!
Oeps!!! Bal door de ruit. En wie moet het weer maken? Precies, een vakspecialist! Kijk de leuke video om te zien wat er allemaal bij komt kijken om glas te vervangen. 
Je denkt er nooit bij na, maar hoe kan het eigenlijk dat miljoenen stokbroodjes allemaal gesorteerd en netjes verpakt worden? Je leert het in deze video. Enne….eet smakelijk!
Het is wel héél fijn dat je de temperatuur in huis met een thermostaat kunt regelen hè? Lekker koel in de zomer, heerlijk warm in de winter. Maarre….. hoe wérkt dat precies? Dat wordt in deze video uitgelegd, klik snel door.
Hot news! Op een inductieplaat kun je wél koken, maar níet (bijvoorbeeld) je hand verbranden. Heh?? Check de video om erachter te komen hoe het werkt.