Behind the scenes

Neem een kijkje achter de schermen! Dit programma laat je mee kijken achter de schermen van meerdere beroepen. 

Kranen zo hoog als een flatgebouw, die volautomatisch enorme containers verplaatsen. Grietje liep een dagje mee bij APM Terminals en was onder de indruk. Wat een wereld!
Ze zijn hét bedrijf achter de wereldtours van Armin van Buuren, Ultra Music in Miami en Tomorrowland. 250K behoort tot de wereldtop van podium- en showontwerp voor de dance-industrie. Anouk en Grietje nemen je mee zitten natuurlijk zelf ook aan de knoppen. Go girls!
Grietje liep een dag mee met de incidentenbestrijding van ProRail en liet de hooligan in haar helemaal los. Ze leerde waar medewerkers van ProRail mee te maken kunnen krijgen: autowrakken openbreken, kapot spoor repareren en slachtoffers bevrijden. Heftige wereld!
Bij de grootste bloemenveiling ter wereld Royal FloraHolland schrikken ze niet van grote getallen: 4.500 werknemers zorgen ervoor dat 90% van alle bloemenhandel goed verloopt en wereldwijd levert dit bedrijf wel 250.000 banen op. Grietje zet de bloemetjes in deze video voor je buiten. Check de...
Een onvergetelijk gevoel van een vrije val ervaren zonder uit een vliegtuig te springen? Bij dit indoor skydivecentrum kan het! Door speciale windtunnels die gebruik maken van vier krachtige windturbines kunnen er windsnelheden van 300 kilometer per uur gecreëerd worden. Daar komt dus flink wat...
Bij DCN Diving zijn ze niet bang voor een beetje water. En bang in enge ruimtes zijn ze ook niet. Diep onder water doen ze van alles! Van reparatiewerk aan buizen en leidingen tot aan het bouwen van compleet nieuwe projecten. Anouk was nieuwsgierig en dook in deze bijzondere wereld.
Grietje gaat bij BREKR op bezoek en mag deze gloednieuwe, innovatieve e-brommer uitgebreid testen. Ervaar het in deze toffe video!
Anouk en Grietje leren bij Total Drone Xperience hoe je moet vliegen met de formule 1 van de toekomst. Beleef in deze video hoe cool een First Person View perspectief is. Spectaculair!
Studenten van de TU delft ontwerpen en bouwen een exoskelet. Dat is een harnas met ‘robotbenen’, sensoren en een accu- en computerpakket. Een technisch hoogstandje, dat mensen met een dwarslaesie weer mobiel maakt. Check de wow-factor in deze video.
Een kaal terrein omtoveren tot een festival bomvol licht, geluid, catering, douches, sanitair en een camping voor 30.000 bezoekers? Kijk deze video om te zien hoe ze dit realiseren tijdens het Solar Weekend festival in Roermond.