Behind the scenes

Neem een kijkje achter de schermen! Dit programma laat je mee kijken achter de schermen van meerdere beroepen. 

Remon ging na het vmbo aan de slag als stucadoor, een paar jaar later heeft hij zijn echte passie ontdekt als kunstenaar. Hij maakt de gaafste dingen van hout, plastic en zelfs vloeibaar metaal. In deze aflevering neemt Grietje een kijkje achter de schermen bij Dutch Deco Finish. Check it out!
DON’T TRY THIS AT HOME! Eerst een spoedcursus graafmachinist volgen bij IPC Werkt, net als Anouk in deze toffe video!
Wat komt er allemaal bij kijken als je in één jaar tijd een razendsnelle boot op zonne-energie wilt ontwerpen, produceren én ermee wilt racen? Het Solar Boat Team van de TU Delft leerde dat het aankomt op technologie, materiaal, creativiteit, communicatie en natuurlijk teamwork. Eva Smits, chief...
Anouk weet niet wat ze ziet als Han een boom van wel 30 meter in één minuutje weet te vellen met zijn machine. Natuur en techniek komen samen in deze interessante video. Neem snel een kijkje!
Wow! Fietsen is op zich al een duurzaam vervoermiddel, maar deze is ook nog eens 100% te recyclen. En gemaakt in ons eigen fietslandje. Anouk gaat langs bij de bedenker en maker van deze innovatieve fiets. Even doortrappen naar de video!
Verspanen??? Wat is dát nou weer? Anouk krijgt een lesje aluminium verspanen en de opdracht om een koffiemok te maken. Lekker bezig! Check de video om te zien of het haar lukt. Bekijk hier hoe haar dit af gaat.

 
Kranen zo hoog als een flatgebouw, die volautomatisch enorme containers verplaatsen. Grietje liep een dagje mee bij APM Terminals en was onder de indruk. Wat een wereld!
Ze zijn hét bedrijf achter de wereldtours van Armin van Buuren, Ultra Music in Miami en Tomorrowland. 250K behoort tot de wereldtop van podium- en showontwerp voor de dance-industrie. Anouk en Grietje nemen je mee zitten natuurlijk zelf ook aan de knoppen. Go girls!
Grietje liep een dag mee met de incidentenbestrijding van ProRail en liet de hooligan in haar helemaal los. Ze leerde waar medewerkers van ProRail mee te maken kunnen krijgen: autowrakken openbreken, kapot spoor repareren en slachtoffers bevrijden. Heftige wereld!
Bij de grootste bloemenveiling ter wereld Royal FloraHolland schrikken ze niet van grote getallen: 4.500 werknemers zorgen ervoor dat 90% van alle bloemenhandel goed verloopt en wereldwijd levert dit bedrijf wel 250.000 banen op. Grietje zet de bloemetjes in deze video voor je buiten. Check de...