Expeditie

Hoe verandert de samenleving door technologie? In deze vierdelige documentaire onderzoeken zes studenten dit interessante vraagstuk.

In deze aflevering onderzoeken de zes studenten de duurzaamheidtransitie. Wat is straks de rol van dieren in ons voedselsysteem? Eten we in 2100 allemaal vegetarisch? Ze bezoeken Kipster, World Horti Center en ZeeuWind.
In deze aflevering onderzoeken de studenten wat de invloed is van technologische ontwikkelingen op de werkvloer en in de samenleving. Bijvoorbeeld: kost verregaande robotisering de vakmensen van nu hun baan? Of is het juist een kans?  Ze bezoeken Virtuele Leermeesters, Smart Factory en...
In deze aflevering onderzoeken de studenten wat de diverse en inclusieve samenleving inhoudt. Hoe zorgen we ervoor dat iedereen mee kan in alle ontwikkelingen? En wat vraagt deze houding van vakmensen en vakonderwijs? Ze bezoeken Studio Moio en Ikea.
In het laatste aflevering van Expeditie kijken de studenten terug op hun reis naar inspiratie en kennis. Met Harm Edens kijken ze terug, maar ook vooruit. Wat brengt de duurzaamheidstransitie ons in de toekomst? Leef met ze mee in deze video.